„Музика от двете Америки“ за Нова година

 „Музика от двете Америки“ за Нова година

Под надслова „Музика от двете Америки“ ще бъде традиционният празничен новогодишен концерт на Националния дворец на културата.
В него ще вземе участие Фестивалният симфоничен оркестър. Негов диригент ще бъде маестро Емил Табаков, който във времето назад е бил и артистичен директор на фестивала, основан от именития български диригент Емил Чакъров.
Програмата, която Емил Табаков ще предложи тази година на ценителите, е музикална разходка от класиката на Америка с творци като Ленард Бърнстейн и Оскар Питърсън през бродуейския мюзикъл на Джордж Гершуин, горещите ритми на аржентинското танго и мелодиите на Рио де Женейро. „Уестсайдска история“, „Порги и Бес“, The Stars and Stripes, Garota De Ipanema, Tico Tico са само част от познатите и любими заглавия, които ще прозвучат в програмата. За публиката остава удоволствието да се наслади на едни от най-добрите образци на американската музикална култура: класически симфонични пиеси, красиви оперни арии, традиционен джаз, огнени бразилски, аржентински, мексикански мелодии и ритми.
Маестро Табаков е поканил и интригуващи солисти за изпълненията с китара, банджо, саксофони и вокал, които ще допълват цветното музикално пътуване през различните страни на Америка. Обединявайки майсторството на творци от различни епохи от „двете Америки”, концертът е замислен като послание и надежда за една по-добра година.
Новогодишният концерт е на 1 януари 2022 година в зала 1 на НДК.

Велин Манов

Подобни публикации