Мултимедийна инсталация на Елизабет Талауер

 Мултимедийна инсталация на Елизабет Талауер

Marketspace (Пазарно пространство) е мултимедийната инсталация на Елизабет Талауер.
Тя е многокомпонентна и ще бъде разположена в цялото галерийно пространство. Състои се от няколко елемента – видео, текстилна композиция, склуптурна интервенция и водопад от информация от копирна хартия и рефлективни елементи. Във филма динамична серия от образи се преливат един в друг като свързват и интерпретират история и бъдеще в символи и абстракции.
„С навлизането на дигиталните технологии класическата форма на стокова размяна или фактическия пазар се измества напълно от виртуални форми на обмен“, казва Елизабет Талауер и допълва, че „алчността, страхът, очакванията и обстоятелствата са определящите фактори на цялата пазарна психология. Емоционалните компоненти на процеса на взимане на решения от инвеститора помагат да се обясни защо някои от тях изглеждат по-рационални от други и защо други се възприемат като такива, независимо от риска, който носят и от въпросителната им морална стойност.“
Елизабет Талауер е родена в София. Завършва Художествената академия в Нюрнберг, следдипломна квалификация, специалност „Публично изкуство“. Специализира в Художествената академия в Хелзинки, със специалност „Склуптура“. Завършва „Склуптура и концептуално изкуство“ в Художествената академия в Нюрнберг.
Marketspace е между 5 ноември и 3 декември в галерия „Сердика“.

Велин Манов

Подобни публикации