Мунир Саид с два танцови пърформанса

 Мунир Саид с два танцови пърформанса

Предстоят два танцови пърформанса на Мунир Саид.
Египетският хореограф е танцов и музикален артист и изследовател от Кайро, който гостува в България. Той отправя покана към местните танцьори, с които да работят заедно по един солов и един групов спектакъл.
I was There е името на соловият проект с изпълнител Марина Хараламбова. „Спомням си, когато излязох за първи път от дома си. Спомням си, когато получих първата си травма. Спомням как построих свое собствено царство в стаята си и не осъзнавах, че има и по-голямо пространство, където да построиш по-голямо царство. Помня, че не предизвиквах себе си достатъчно, за да се развивам. Какво кара някого да се чувства в безопасност през цялото време? … Аз бях там“, са разсъжденията за посланията на спектакъла.
(Un)-identified movements e групов танцов пърформанс, който представлява мултидисциплинарна инсталация, обединяваща танц, музика и визуални ефекти. Целта е да създаде фигури от танцови движения, работейки с реалността като абстракция. Заглавието взима предвид рутините, които сме принудени да следваме ежедневно – в работата си, в живота си или когато просто вървим по улицата. Представете си, че седите във влак. Когато тръгвате, вече знаете къде отивате. Маршрутите, по които вървите от вкъщи до работа, от работата ви обратно до дома ви, вече съществуват.
Пърформансите ще бъдат на 24 и 29 ноември в „Топлоцентрала“.

Велин Манов

Подобни публикации