Нани Морети режисира драмата „Три етажа“

 Нани Морети режисира драмата „Три етажа“

„Три етажа“ e проникновена литературни екранизация на световния бестселър на израелския писател Ешкол Нево.
Психологическата драма е режисирана от Нани Морети, който е и съсценарист. В ролите влизат Рикардо Скамарчо, Маргерита Буй, Алба Рорвахер, Стефано Дионизи, Елена Лиети и Адриано Джанини.
Поредица от събития ще промени коренно живота на обитателите на една жилищна кооперация в Рим, разкривайки техните трудности да бъдат родители, братя и сестри или съседи в свят, в който съвместното съществуване се управлява от страх и негодувание. Поне така изглежда. Докато мъжете робуват на вироглавия си нрав, жените, всяка по свой начин, се опитват да съединят фрагментираните парченца живот, да реанимират любовта и усещането за близост. Зрителят става свидетел как социалните и политическите недъзи се разиграват в психиката на персонажите, но тъкмо техните несъвършени реакции и спорни възгледи ги правят по-убедителни и автентични.
„Три етажа“ има номинации за „Златна палма“ от филмовия фестивал в Кан, за най-добър филм от Фестивала на европейския филм в Севиля и Golden Ciak за най-добър филм и режисура.

Велин Манов

Подобни публикации