Народният театър посреща 2022 година с „Бурята“

 Народният театър посреща 2022 година с „Бурята“

Народният театър „Иван Вазов“ ще посрещне новата 2022 година с премиерния театрален хит „Бурята“ на световноизвестния режисьор Робърт Уилсън. Спектакълът ще се играе на 31 декември, в навечерието на новогодишния празник.
Истински фурор, буря от аплодисменти в сиянието на спектакъл-събитие, изключителна актьорска класа, перфектна работа на целия екип и режисьор-знаменитост от световна величина, за които тепърва ще се говори – това е само малка част от равносметката от дългоочакваната двудневна премиера на „Бурята“ от Уилям Шекспир, която се състоя на 18 и 19 ноември на Голяма сцена. Гостуването и работата на Робърт Уилсън на сцената на Народния театър е един от най-големите проекти на театралната институция, който постави театъра редом със световните тенденции и затвърди ролята му на водещ културен институт у нас.
В два поредни дни – 18 и 19 ноември, Голяма сцена се превърна в арена на истинска театрална феерия. Актьорите в лицето на Веселин Мезеклиев, Радина Боршош, Жаклин Даскалова, Василена Винченчо, Явор Вълканов, Стоян Пепеланов, Пламен Димов, Валентин Ганев, Зафир Раджаб, Константин Еленков, Стефан Къшев, Васил Драганов, Ненчо Костов, Гергаана Змийчарова, Вяра Табакова, Владислава Николова превърнаха спектакъла в незабравимо преживяване, което публиката възнагради с дълги аплодисменти.
„Бурята“ е на 27 и 28 ноември, 18, 19, 30 и 31 декември 2021 година. Спектакълът ще се играе и на 16, 18, 26 и 27 януари 2022 година.

Велин Манов

Подобни публикации