Насимо с мащабен стенопис-графит

 Насимо с мащабен стенопис-графит

Станислав Трифонов, известен с артистичния псевдоним Насимо, разработи най-големия стенопис-графит в Източна Европа.
Композицията се нарича „Жар“. Създадена е по покана на един от най-големите винопроизводители у нас „Домейн Бойар“. Художественото произведение разказва за пътя на виното и човешкия живот. В проекта е заложено дълбоко философско и духовно послание. То е своеобразен апотеоз за силата на човешкия дух, за етапите, през които преминава животът, за душата която се преражда отново и отново и не спира да търси най-сладкото, най-радостното и най-истинското.
Стенописът е разположен върху 11 индустриални съда за съхранение на вино в изба „Сините скали“ на „Домейн Бойар“ в Сливен. Нарисуван е върху площ от над 1 декар и представлява 12 отделни разработени в детайл концептуално свързани творби. 45 дни рисуване по 10 часа на ден е времето, което отнема на Насимо за създаването му. Използвал е над 600 литра боя.
„Горди сме, че успяхме да създадем този проект заедно с Насимо, защото историята в рисунки много напомня за нас като компания и за нашата философия. Тази година празнуваме своята 30-годишнина и бихме искали да отправим послание към младите хора у нас как да оценяват важните моменти в живота, показвайки колко е важна всяка една стъпка и в живота на виното, за да бъде то пълноценно и качествено“, коментира Евгени Харамлийски, изпълнителен директор на „Домейн Бойар“.

Велин Манов

Подобни публикации