На парти при президента

 На парти при президента

На книжния пазар се появи второто обновено издание на книгата „На парти при президента“ на почетния професор от университета в Ориндж Каунти Атанас Раденски.
Романът разказва за мъж на средна възраст, който в един бързо променящ се свят на противоречия и несправедливости решава да гледа на всичко с усмивка – и да бъде щастлив, независимо от обстоятелствата. В него се съдържат автобиографични елементи.
Главният герой в произведението Иван Иванов е преподавател в Софийския университет и разпределя времето и компетентността си между аудиторията и ресторант ‚Дълбок зимник‘. Малко след като България изпя ‚Времето е наше‘, Иван Иванов заминава като гост-лектор в американски университет. Не очаквайте той да се прехласва по битовите разлики или авторът да размахва пръст, с който да сочи манталитетните различия. Всичко това е оставено на читателя – да го забележи, да го разбере, да се запита променили ли сме се за последните трийсет години. Доц. Иван Иванов, иначе известен като Иван Иванич, ви кани на презокеанско пътешествие, в което различията между хората са по-обширни и по-дълбоки от океан.
„На парти при президента“ се издава от „Изида“.

Велин Манов

Подобни публикации