Незряща разследва престъпления със слуха си в „Бланка“

 Незряща разследва престъпления със слуха си в „Бланка“

Премиерният сериал „Бланка“ разказва историята на незряща полицайка, която се превръща в един от най-добрите профайлъри в италианската полиция. Вълнуващата поредица е сред най-гледаните европейски заглавия през последната година.
Въпреки че губи зрението си на дванадесетгодишна възраст, Бланка (Мария Киара Джианетта) не се отказва от мечтата си да работи в полицията, след като по-голямата ѝ сестра умира в ръцете на своя приятел насилник. Когато постъпва за стажа си в полицейския участък обаче, тя се сблъсква с недоверието на всички свои бъдещи колеги. Благодарение на уменията, които е развила през годините, тя бързо доказва качествата си и се превръща в детектив с различен и ефектен „облик“. С помощта на специална техника за аналитично слушане, Бланка успява да чуе и да декодира звуци в подслушвания, даващи важни улики в разследвания за тежки престъпления. Нейните най-доверени приятели са кучето ѝ водач и козметичката Стела, която е с буен характер и винаги си навлича неприятности.
„Бланка“ е базиран на романите на Патриция Риналди и реализиран със специалните съвети на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели. Той е първият телевизионен сериал в света, заснет в „холофония“ – специална техника за запис на звук, която позволява на зрителите да се поставят на мястото на главната героиня.
„Бланка“ ще започне на 5 ноември и ще се излъчва всяка съботна вечер по два епизода по биТиВи Лейди.

Велин Манов

Подобни публикации