„Нейната дума“ разобличава Харви Уайнстийн

 „Нейната дума“ разобличава Харви Уайнстийн

„Нейната дума“ от днес ще покаже едно от най-значимите разследвания на нашето време и ще разкрие ужасяващи истини за Холивуд.
Двукратно номинираната за „Оскар“ Кери Мълиган и Зои Казан влизат в ролите на разследващите журналисти от „Ню Йорк Таймс“ Меган Туи и Джоди Кантор, които работят съвместно по една от най-важните истории на нашето време – история, която разби продължилото десетилетия мълчание по темата за сексуалното насилие в Холивуд и завинаги промени американската култура.
Свидетелство за силата на разследващата журналистика, „Нейната дума“ проследява пътя, който изминават репортери и редактори в безспирното преследване на истината и подчертава куража на потърпевшите и свидетелите, които избраха да разкажат своите шокиращи истории и така да сложат край на похожденията на серийния сексуален хищник Харви Уайнстийн. Заедно, тяхната отдаденост и кураж предизвикаха публични дебати, спомогнаха за популяризирането на движението #MeToo и получиха възмездие от системата, която го закриляше.
В своята същност „Нейната дума“ е вдъхновяваща история за хора, много от тях жени и много от тях майки, които събират смелост да говорят и да потърсят справедливост за себе си и за всички останали жертви, както в САЩ, така и навсякъде в света. Филмът е завладяващо напомняне за силата на човешкия дух и за това, че когато хората, въоръжени с решителност и смелост, се обединят – успяват да променят света.
Режисьор е носителката на „Еми“ Мария Шрейдър, а сценарият е на Ребека Ленкевич, по отличеното с „Пулицър“ разследване на „Ню Йорк Таймс“ на Меган Туи, Джоди Кантор и Ребека Корбет и бестселъра She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement на Меган Туи и Джоди Кантор.

Велин Манов

Подобни публикации