„Нескафе“ на 83 години

 „Нескафе“ на 83 години

Най-популярната марка чисти разтворими кафета в света „Нескафе“ чества своя 83-годишен рожден ден с кампания в подкрепа на устойчивото бъдеще на кафето. В рамките на кампанията потребителите от цялата страна ще могат да открият в търговската мрежа специално предложение с лимитирана серия чаши.
С цел подобряване качеството на живот на фермерите преди 10 години „Нескафе“ създаде програма. Тя помогна за повишаване на приходите на фермерите за намаляване на въздействието на фермите за кафе върху околната среда и за подобряване живота на фермерските общности в отдалечени райони в държави като Бразилия, Колумбия, Кот д’Ивоар, Кения, Мексико, Филипините и Виетнам.
До 2025 година „Нескафе“ планира да произвежда 100% устойчиво кафе, проследявайки пътя му обратно към дадените фермерски общности. Кафе брандът се стреми да намали или напълно да елиминира въглеродните емисии, отделени вследствие на отглеждането на кафе, както и по време на останалото производство. Също така „Нескафе“ ще използва и екологично чисти опаковки. Това са част от стъпките, които наред с още други помагат на компанията в усилията да реализира до 2025 година поетия ангажимент за опаковане, щадящо природата, а също да изпълни амбицията за нулеви нетни емисии до 2050 година.

Велин Манов

Подобни публикации