Нетфликс излъчва 13 български филма

 Нетфликс излъчва 13 български филма

Кадър от филма LOVE.NET

Продуцентската къща „Консепт Студио“, специализирана в разпространението на българско съдържание за международния пазар, реализира сделка с Нетфликс. Това ще позволи на зрителите за първи път да гледат български продукции онлайн в най-голямата стрийминг платформа в света.
Пакетът от заглавия се състои от тринайсет отличени филма в разнообразни жанрове. Два от филмите са документалните „Калин и отбора на затвора“ на режисьора Петко Гюлчев и „Животът е безкраен танц“ на Андре Шандел. Присъстват още три ленти на продуцентстката къща Клас Филм – „Подслон“ на Драгомир Шолев, „Обърната елха“ на Васил Живков и Иван Черкелов и „Асансьор за пациенти“ на Иглика Трифонова. Останалите филми са: успешната комбинация от ретро-соц и нео-ноар „Дзифт“ на Явор Гърдев, романтичните драми/комедии LOVE.NET на Илиян Джевелеков и „Всичко, което тя написа“ на Ники Илиев, провокативният „Вездесъщият“ на Илиян Джевелеков, съвременната интерпретация „Шибил“ на младия дебютант Никола Бозаджиев, чувствителният „Докато Ая спеше“ на Цветодар Марков, както и семейните заглавия „Смарт Коледа“ на Мария Веселинова и „Маймуна“ на Димитър Коцев-Шошо.
„Изключително сме горди, че многогодишните ни усилия да реализираме български филми в листите на гиганта Нетфликс се увенчаха с успех. Сключването на тази сделка е голямо признание лично за мен, както и за нашия екип, в който винаги сме водени от мисията да популяризираме съвременното българското кино по света и да поощряваме родните творци в киноизкуството”, споделя Кръстьо Ламбев, управител на „Консепт Студио“.
„Калин и отбора на затвора“, „Маймуна“ и „Обърната елха“ вече са достъпна за стрийминг на Нетфликс на тероторията на цяла Европа със субтитри на всички европейски езици. Към тях от днес се присъединява и „Асансьор за пациенти“. От 30 септември е наличен „Всичко, което тя написа“, от 22 октомври – Дзифт“ и LOVE.NET, от 5 ноември – „Шибил“, „Смарт Коледа“, „Вездесъщият“, „Животът е безкраен танц“ и „Подслон“, а от 10 декември – „Докато Ая спеше“.

Велин Манов

Подобни публикации