(Не) вярвай на очите си

 (Не) вярвай на очите си

Повечето млади хора днес прекарват значително време в интернет в гледане на видео съдържание, слушане на музика, играене на игри, разглеждане на профили в социалните мрежи и чатене. Това е приятно и релаксиращо, но понякога носи рискове и опасности, за които дори не подозирате.
Младежкият фестивал „(Не) вярвай на очите си“ предвижда работилници и обучения по темите дезинформация и онлайн злоупотреби, в който ще участват 60 младежи на възраст между 16 и 25 години от София. Те ще работят заедно по основните опасности и проблеми, които дебнат в интернет — дезинформация, фалшиви новини, злоупотреби, фалшиви профили и тролове, кражба на самоличности и други дефекти на дигиталното пространство. Заедно младежите ще търсят правилата за сигурност в интернет и начините да развиват критично мислене, с което да са отговорни и успешни в (онлайн) поведението си и в живота.
Фестивалът завършва с безплатен концерт на Мила Роберт, „Молец“, Тино и DIE LEVA . Зад каузите на кампанията застанаха редица известни личности, които споделиха своите лични гледни точки за това, което ги дразни в съвременния дигитален свят.
„(Не) вярвай на очите си!“ ще се проведе между 28 и 30 септември. Работилниците ще бъдат в Национален учебно-логистичен център на БЧК, а концертът – на 30 октомври в Маймунарника.

Велин Манов

Подобни публикации