Нова и НБУ с конкурс за студентско предаване

 Нова и НБУ с конкурс за студентско предаване

Нова Броудкастинг Груп и Нов български университет продължават ползотворното си сътрудничество с поредна съвместна инициатива – конкурс за студентско телевизионно предаване. Водени от убеждението, че младите хора са най-ценният капитал на всяко общество, водещата медийна и технологична компания, в партньорство с НБУ, дава професионален шанс на студентите в университета. Отличеният телевизионен проект ще стартира през пролетния телевизионен сезон на информационния канал НОВА НЮЗ.
Конкурсът бе обявен на специално събитие от главния изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова и изпълнителния директор на Нов български университет д-р Георги Текев. В него участие взеха и утвърдените телевизионни журналисти и водещи на НОВА Мира Иванова, Виктор Николаев и Николай Дойнов, които разказаха на студентите от НБУ за първите стъпки в кариерите си. За да спечелят състезанието, кандидатите ще трябва да предоставят завършени концепции за седмично телевизионно студентско предаване с продължителност от 23 минути. Поредицата няма жанрови ограничения, като всички студенти от НБУ могат да се включат в конкурса.
„Нова Броудкастинг Груп има 28-годишна история, която се отличава с бурно развитие и впечатляващ напредък – от малка регионална телевизия успява да се превърне в медиен и технологичен лидер. Това, което ни прави различни, са смелостта и стремежът ни към иновативност. Именно тези качества ще търсим в студентите на НБУ – надяваме се да уловите този шанс и да направите сериозна крачка по пътя на вашето професионално развитие, заедно с нас. Нужни са креативност, умение за екипна работа, защото в телевизията това е необходимо условие, както и смелост да реализирате проекта си“, заяви Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.
„Много съм щастлив, че се осъществява тази среща, и за това, че сме събрали две нови институции – НОВА и Нов български университет. Винаги съм си казвал, че трябва нещо да направим с НОВА, защото сме нови институции в този смисъл, че постоянно нещо се променя и вървим напред. И ето, получихме тази покана от г-жа Здравкова, за което много благодаря. Надявам се това да бъде един хубав проект. Този Радио-телевизионен център, в който се намираме, беше проектиран по мое настояване, не просто да бъде един високотехнологичен център, в който студентите да учат и да се срещат със своите преподаватели, както си му е редът в един университет, но и най-вече това да бъде инкубатор за студентски проекти, именно с представители на бизнеса и медиите. Така че, за мен това е една осъществена мечта“, каза д-р Георги Текев, изпълнителен директор на Нов български университет.
Срокът за подаване на концепции за телевизионно предаване на студентите от НБУ е от 1 до 10 декември. Подборката продължава до 20 декември, а срокът за изготвяне на пилотен епизод е до 10 февруари 2023 година. Победителят, чийто проект ще бъде реализиран, ще стане ясен на 20 февруари 2023 година.

Велин Манов

Подобни публикации