Новите филми на Карлос Саура и Уес Андерсън на Киномания

 Новите филми на Карлос Саура и Уес Андерсън на Киномания

Кадър от филма „Кралят на целия свят“

Филмите на Карлос Саура и Уес Андерсън винаги са били очаквани от почитателите на седмото изкуство. Киномания показва най-новите им произведения.
Испанският режисьор Карлос Саура представя „Кралят на целия свят“. Той е с участието на четирима млади танцьори и пресъздава традиционни музикални танцови традиции в Мексико. Мануел, известен театрален режисьор, подготвя новата си постановка – мюзикъл за работата по музикален спектакъл. Той се обръща към Сара – известна хореографка и негова бивша съпруга, за да му помогне с подбора на танцьорите и с режисурата. Покрай младата звезда –танцьорката Инес – в сюжета се вплита историята на нейния баща, имащ проблеми с местни бандити. В готовия спектакъл по уникален начин се вплитат трагедия, измислица и реалност, а всичко това се случва на фона на въздействаща мексиканска музика.
„Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън“ е дело на неподражаемия Уес Андерсън. Главен редактор на уважавано списание е намерен мъртъв в офиса си във Франция. Избраният лично от него работен състав – карикатуристът, редакторите, правният консултант и коректорът се събира, за да създаде некролог. Актьорският състав е повече от впечатляващ. В него влизат Тимъти Шаламе, Бенисио Дел Торо, Ейдриън Броуди, Тилда Суинтън, Леа Сейду, Франсис Макдорманд, Джефри Райт, Бил Мъри, Оуен Уилсън, Елизабет Мос, Едуард Нортън, Уилям Дефо, Сърша Ронан, Кристоф Валц и Анджелика Хюстън.
„Кралят на целия свят“ е на 23 ноември в кино „Люмиер”.
„Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън“ е на 16 ноември в кино „Люмиер”.

Велин Манов

Подобни публикации