Нови модели на „Нокиа“ в България

 Нови модели на „Нокиа“ в България

Nokia G60

Най-екологичният смартфон на марката до момента, Nokia X30 5G, който бе представен официално в началото на септември, вече е достъпен за предварителни порчъки в търговската мрежа у нас. Клиентите, които заявят устройството до 9 октомври, ще го получат в комплект с безжичните слушалки Nokia TWS 821 на препоръчителна цена 1099 лева. А Nokia G60 5G, най-новият модел от средния клас на финландската компания HMD Global, вече е наличен в България и се продава на препоръчителна цена 659 лева.
Nokia X30 5G е с най-малък екологичен отпечатък и най-доброто фотографско изживяване с PureView до момента. Изработен е с рамка от 100% рециклиран алуминий и гръб от 65% рециклирана пластмаса, което го прави най-екологичния смартфон Nokiа, произвеждан някога. Чрез използването на 100% FSC-сертифицирана опаковка, с намален размер, от 94% рециклиран картон, както и премахването на зарядното устройство от кутията, се спестяват въглеродни емисии при транспорта и се редуцира електронният отпадък. Смартфонът е не просто физически издръжлив и направен от устойчиви материали. Поддръжката му също е с грижа за бъдещето – още с покупката му потребителите ще го получат с удължена гаранция от 3 г.одини, Android 12 плюс три гарантирани актуализации на операционната система, както и 3 години месечни обновявания на сигурността. Телефонът има възможност за бързо зареждане с 33W и двудневен живот на батерията. Оборудван е с Qualcomm Snapdrago 695 за оптимизиране на потенциала на 5G.
Nokia X30 5G може да предложи и първокласни функции, включително възможно най-доброто фотографско изживяване със смартфон Nokia. 50-мегапикселовата PureView камера използва оптична стабилизация на изображението (OIS) и изкуствен интелект, за да заснема зашеметяващи ултраширокоъгълни и ярки нощни снимки. Освен възможността до лещата да достигнат 98% от светлината в нощен режим, има и опция Dark Vision за изключително тъмна среда, фабрично инсталирано приложение GoPro Quik App, както и режим за статив. Камерата е защитена с устойчивото на надраскване стъкло Corning® Gorilla® Glass с DX+, което пропуска 98% от цялата светлина до големия сензор, а съдържанието оживява на 6,43-инчовия PureDisplay с ярки цветове и яснота на изображенията.
Nokia G60 5G е устойчиво изработен с гръб от 100% и рамка от 60% рециклирана пластмаса, Той е първият смартфон от G-серията с дълголетие, емблематично за по-високия клас устройства от X-серията на бранда. За да насърчи хората да ползват телефона си по-дълго, подобно на Nokia X30 5G, той също идва с обещанието „3-3-3“ – три актуализации на Android OS, три години месечни месечни ъпдейти на защитата и удължена тригодишна гаранция без допълнителни разходи. В комбинация с 6,58” FHD+ 120Hz дисплей за супер плавно скролване и 50MP тройна камера с изкуствен интелект, нощен и Dark Vision режим и GoPro Quik App, Nokia G60 5G прави първокласното мобилно изживяване още по-достъпно.

Велин Манов

Подобни публикации