Нови светове в „Аватар: Природата на водата“

 Нови светове в „Аватар: Природата на водата“

„Аватар: Природата на водата“ е официалното българско заглавие на дълго подготвяното от ненадминатия Джеймс Камерън продължение на мегахита „Аватар“ от 2009 година, който със световни приходи от 2,84 милиарда долара продължава да е най-касовият филм на всички времена.
Действието на „Аватар: Природата на водата“ се развива 14 години след събитията в Аватар. Джейк Съли (Сам Уортингтън) живее щастливо заедно с Нейтири (Зоуи Салдана) и техните деца, но когато стара заплаха надвисва отново над на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват плътно по петите…
Режисьор е Джеймс Камерън, който е и сценарист заедно с Джош Фридман. В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уенслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.
„Аватар: Природата на водата“ влиза в киносалоните от 16 декември на 3D и IMAX 3D.

Велин Манов

Подобни публикации