Ново издание на класическия трилър „Дълбока вода“

 Ново издание на класическия трилър „Дълбока вода“

Психологически трилър „Дълбока вода“ е вторият роман на Патриша Хайсмит.
Сюжетът се върти около Вик Ван Алън и жена му Мелинда. Той от три години спи в гаража си след като тя хваща първия си любовник. След като аферата приключва, Мелинда не моли съпруга си да се върне, а и той не желае. Нещата обаче далеч не са трагични и Вик не страда особено. Любовта между него и Мелинда може да си е отишла, но удобствата на брака допадат и на двама им. Дъщеря им няма да расте в разбито семейство, хорските езици няма да обсъждат развода им. Ако това означава Мелинда да води вкъщи различни любовници, така да бъде. Само да не бяха толкова глупави и самодоволни. За да се отърве от последното особено досадно попълнение в колекцията на жена си, Вик на шега му казва, че е отговорен за убийството на един от предните ѝ любовници. Случаят е останал неразрешен, извършителят никога не е хванат, колко му е идиотът да повярва във вината на Вик. Но слуховете и подозренията пътуват със собствена скорост. А скоро нещата излизат извън контрол.
„Дълбока вода“ е книга за пагубната сила на неосъществените желания, които могат напълно да променят един обикновен човек и да го тласнат в пропастта на най-мрачните деяния. Романът излиза преди новата му екранизация с режисьор Ейдриън Лайн и с участието на Бен Афлек и Ана де Армас, чиято премиера се очаква на 14 януари 2022 година.
Патриша Хайсмит се превръща в истинско явление на световната литературна сцена. Още първият ѝ роман „Непознати във влака“ става основа за хитовата филмова адаптация на Афред Хичкок. Друг неин роман „Талантливият мистър Рипли“ е екранизиран от Антъни Мингела с участието на Мат Деймън.
Преводач на „Дълбока вода“ е Албена Бакрачева. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации