Ново управление на плащанията

 Ново управление на плащанията

Като част от стратегията си за модернизиране на платформата, eBay включва българския пазар в цялостното си управление на плащанията през второто тримесечие на 2021 година.
От месец май това ще дава възможност на търговците по-лесно да управляват своите бизнеси, а пазаруващите ще могат да избират метода на плащане. По официални данни на онлайн шопинг гиганта, през 2020 година броят на българските търговци на сайта се е увеличил с 13% спрямо предходната година. Към момента най-успешно българите развиват бизнеса си в категориите „Мода“, „Авточасти и аксесоари“, „Дом и Градина“, „Електроника“ и „Колекционерски предмети“.
Управлението на плащанията на eBay достигна повратна точка през юли 2020 г. с изтичането на оперативното споразумение на платформата с PayPal. Сега eBay е в състояние да разшири цялостното си управление на плащанията в глобален мащаб, предлагайки на пазаруващите по-голям избор и гъвкавост при опциите за плащане и опростявайки бизнес операциите за търговците. Очаква се цялостното управление на плащанията постепенно да генерира най-малко 2 милиарда долара приходи и 500 милиона долара оперативна печалба до 2022 година.

Велин Манов

Подобни публикации