Нов иновативен продукт против акне

 Нов иновативен продукт против акне

Акнето е осмата най-разпространена болест в света, като 650 милиона души страдат от това състояние на кожата. Въпреки това изглежда сякаш акнето все още се възприема като повод за срам и неудобство. Изследванията показват, че 69% от хората, страдащи от акне, се срамуват от състоянието на кожата си, в сравнение със 100% от хората, страдащи от сифилис. Затова не е изненадващо, че след диагностициране с акне, рискът от развитие на депресивно разстройство в пациентите нараства с над 60%.
Шведският пионер в технологиите за красота FOREO, воден от мисията да дава увереност на хората и да се грижи за тяхното здраве, представи на пазара най-новата си иновация – ESPADA BHA+PHA Blemish Solution. Това е гелобразен продукт, който се грижи както за постигане на здрава кожа без акне, така и за по-високо самочувствие на потребителите. Формулиран с мощна доза от 2% салицилова киселина и екстракт от хамамелис, той ефективно отпушва порите и нежно ексфолира кожата, докато редуцира активното възпаление с помощта на ниацинамид и масло от чаено дърво. Това помага за бързото намаляване на размера на петната, видимото избледняване на несъвършенствата и намаляване на зачервяването и раздразнението, както и минимизира шанса за бъдещи пробиви. Гелът съдържа същo пантенол и лактобионова киселина за успокояване и хидратиране на третираната зона, които предотвратяват прекомерното изсушаване и неприятното лющене при заличаването на петната. Той е още дерматологично тестван за оптимална безопасност и ефективност, подходящ за всеки тип кожа, веган, cruelty-free, без аромат и формулиран само с чисти съставки, а резултатите при редовна употреба са видими до 3 дни.
Като лидер при иновациите в козметичната индустрия и създател на изцяло нова beauty-tech категория, шведската компания FOREO бързо напредва в разработването на най-ефективната рутинa за грижа за кожата срещу акне. Марката е позната със своята ESPADA, устройство одобрено от FDA, което е клинично доказано, че бързо и ефективно лекува склонна към акне кожа. Комбинацията от лазерно фокусирана синя LED светлина и T-Sonic™ пулсации унищожава причиняващите акне бактерии дълбоко в кожата, както и пъпките по повърхността, като същевременно намалява петната и възпаленията и регулира производството на себум.
Към вече доказания продукт се нарежда и най-новото допълнение към колекцията на ESPADA, ESPADA BHA+PHA Blemish Solution, единственият гел за акне в света, който е създаден да се активира със синя LED светлина и T-sonic™ пулсации.

Велин Манов

Подобни публикации