Нов програмен блок за подпомогане развитието на децата

 Нов програмен блок за подпомогане развитието на децата

Cartoonito е нов програмен блок за деца в предучилищна възраст, техните родители и настойници, чиято цел е да подпомогне развитието и уникалния потенциал на всяко дете. Освен това има за цел да помогне на малките откриватели да станат грижовни членове на обществото. Малчуганите и техните родители ще могат да се насладят на познати герои и истории, както и на чисто нови поредици и много смях.
Cartoonito е място за деца от 2 до 5 години, както и пространство, където те могат да бъдат каквито пожелаят. Каналът вярва в уникалността на всяко дете – с неговите очарователни странности и характер. Програмата предоставя на децата възможност да се смеят и да надхвърлят рамките, определени от другите, където уважението, емпатията и приобщаването са ежедневие. В програмния блок ще се излъчват поредици, чийто сюжет и персонажи представят основните ценности на Cartoonito – креативност, загриженост, смелост и любопитство.
Философията на новия блок е разработена от много специалисти. Така е създадена оригиналната програма за човекоцентрично обучение. Това е образователна система, вдъхновена от позитивната психология и съвременната наука. Човекоцентричността на Cartoonito означава фокусиране върху нуждите, уменията и развитието на малките деца.
Родителите ще могат лесно да разпознават елементите на човекоцентричното обучение, благодарение на специални символи и кратки слогани, които ще се появяват на екрана по време на продукциите в групата на Cartoonito. Те символизират качества като – издръжливост, работа в екип, способност за справяне с различни ситуации, доброта, грижовност, изграждане на човешки отношения, способност за изслушване и насърчаване на творчеството.
През септември Cartoonito започва с премиерни епизоди на предаванията:„Томас и приятели“ за локомотив номер едно от остров Содор, „Лампът“ за приключенията на променящо формата си същество и група учени и „Малките шантави рисунки“ за емблематични герои като Бъгс Бъни и Туити, когато са били малки.
Много страхотни премиери очакват зрителите и през следващите месеци. Благодарение на тях децата в предучилищна възраст, техните родители и настойници ще се срещнат с напълно нови герои: Batwheels е поредица, която се развива във вселената на DC. Главните герои са супер превозни средства и спасяват света точно като истински герои. Някои от тях са: Батмобил, мотоциклет Батгърл и превозното средство на Робин. Машините са деца, които тепърва се учат да бъдат супергерои и го правят с присъщия детски ентусиазъм и „Паячето Лукас“ разказва историята на очарователния паяк Лукас. 4-годишният герой обича да пее песни и да открива света. Той има талант, който му позволява да влезе във всеки ъгъл на къщата – може да скача много високо и да плете паяжини. Той живее във стара викторианска къща, заедно със своите весели другари.
Cartoonito се излъчва всеки ден между 9 и 15 часа по телевизия Бумеранг.

Велин Манов

Подобни публикации