Нов телевизионен проект „Гласът на науката“

 Нов телевизионен проект „Гласът на науката“

Новините на НОВА и Нов български университет започват излъчването на общ телевизионен проект – „Гласът на науката“. В поредица от интервюта журналистите на НОВА и НОВА НЮЗ, в разговор с преподаватели от университета, ще информират публиката за последните научни изследвания за Ковид-19 и влиянието му върху различни аспекти на живота.
Водещите Мира Иванова, Даниела Тренчева, Лора Крумова, Марина Цекова, Лора Инджова, Невена Василева, Анна-Мария Конова, Виктор Николаев и Христо Калоферов ще търсят отговор на най-важните въпроси, които пандемията повдига и ще анализират актуалните процеси в обществото с видни учени и изтъкнати университетски преподаватели. Зрителите ще имат възможност в реално време да задават своите въпроси и да получат най-точната информация.
„Убеден съм, че времето на световна криза е моментът да покажем съпричастност към мисията на НБУ и да поемем социален ангажимент като разпространяваме аргументирано научното познание и участваме в дебата за глобалната сигурност. Грижата ни за безопасността на всеки от нас не може да бъде лекомислено пренебрегната и е свързана с постигането на най-важния резултат – глобална имунна устойчивост. Нека постигнем още една степен на свобода!“, заяви изпълнителният директор на Нов български университет д-р Георги Текев, който е автор на идеята за създаването на проекта.
„Като медия имаме отговорността да бъдем надежден източник на информация и да търсим отговор на най-задаваните въпроси. Заедно с Нов български университет успяхме да създадем точния формат, който да противодейства на нарастващата дезинформация, която все по-видимо разделя българското общество“, коментира Илия Дафов, главен продуцент „Новини и актуални предавания“ в Нова Броудкастинг Груп.
Между учените и преподавателите, които се включват в проекта, са доц. Райничка Михайлова-Гарнизова, доц. Галя Сачанска, проф. Ивайло Търнев, гл. ас. д-р Иво Попиванов, проф. д-р Веселин Методиев, доц. Снежина Петрова, гл.ас.д-р Росица Накова и гл.ас.д-р Лъчезар Томов.
„Гласът на науката“ ще започне на 20 януари и ще се излъчва веднъж седмично до 16 март на живо по НОВА НЮЗ и в дигиталните канали на НБУ.

Велин Манов

Подобни публикации