Нощ на историите с Милица Гладнишка

 Нощ на историите с Милица Гладнишка

Събитийният формат „Нощ на историите“ се завръща след една година пауза и обещава историите в него дълго да се помнят. Защото в ролята на разказвача влиза неуморимата фурия на театралната и музикална сцена Милица Гладнишка.
„Ако знаех… дали щях да…“ е темата, която самата Милица Гладнишка си е избрала за участието си. Тя ще предложи любопитни лични истории и музикални изпълнения.
В „Нощ на историите“ популярни личности разказват свои семейни или родови случки. Първото издание на „Нощ на историите“ беше в София през май 2019 година с участието на известни поети и писатели. През септември 2019 година проектът гостува в Пловдив като част от официалната програма на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. През септември 2020 година изданието беше посветено на София.
Милица Гладнишка е актриса и джаз певица. Родена е в София. Завърша НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“ в класа на Пламен Кьорленски. Паралелно с театралната академия учи оперно пеене при Рени Пенкова, взема курсове по джаз пеене в Лондон и майсторски клас при известния джазмен Милчо Левиев. Участник е в първия сезон на тв шоуто „Като две капки вода“, а във втория му сезон става част от журито. Участвала е и в телевизионните сериали „Етажна собственост“ и „Полицаите от края на града“. Заедно с пианиста Васил Спасов, тромпетиста Михаил Йосифов и неговите музиканти имат постоянен проект, наречен „Дивото зове“, с който редовно свирят по клубове из страната. Милица Гладнишка участва и в група „Булгара“. Има няколко записани песни, сред които са „Сънища“, „Чужда сянка“, „Завръщане“ и „Искаш“. Занимава се и с озвучаване на филми и сериали. Номинирана е за наградите „Икар“ и „Аскеер“.
„Нощ на историите“ ще бъде на 14 април в София лайв клуб.

Велин Манов

Подобни публикации