Обявиха номинациите в „Дизайн и мода“ на „АртАкция на годината“

 Обявиха номинациите в „Дизайн и мода“ на „АртАкция на годината“

Ясни са номинираните участници в направление „Дизайн и мода“ на първото издание на наградата „АртАкция на годината“. Това са:
– Стрийт брандът „ХРАБЪР“ е съдаден от Крис Захариев и Крис Макаров. Идеята е дрехите да бъдат мост, който свързва градските хора със селските каузи, като от приходите на всеки артикул се даряват 10% в помощ на нуждаещите се.
– Пола Попова е автор на костюмите в танцовия спектакъл „Последният залез“, в който артисти от България и Германия се сплотяват в интерес на здравето на хората и планетата.
– Double Hope пише върху памук и лен. Красивите истории от живота. Нещата, които ни се иска да си кажем или си казваме, въпреки всичко. Посветен е на една майка – Надежда.
– Нели Митева е автор на колекцията Culture Clash, вдъхновена от идеята, че във времена на изолация, кризи и напрежение между различни култури, междукултурният обмен посредством визуалния език на модния дизайн предлага база за приобщаване.
– Илона Йонкова е автор на колекцията SECOND NATURE. Проектът е реализиран изцяло чрез повторно използване на консумирани продукти. Изпълнен е по време на обучението на Илона в Royal Academy of Arts в Белгия.
– Фондация ИВАН АСЕН 22: NEXT 7 HOURS – SOFIA edition e продължение и доразвиване в дигитална посока на концептуалния моден проект +7 HOURS, преплитащ съвременната и традиционна българска и японска култура чрез езика на съвременния моден дизайн.
– Анелия Антова е автор на колекцията „Покрий реалността“, показваща неразривната връзка между мода, изкуство и природа.
Предстявянето на номинираните ще бъде на 10 и 11 юни във Vivacom Art Hall Оборище 5.

Велин Манов

Подобни публикации