Осмо издание на фестивала 180°

 Осмо издание на фестивала 180°

Фестивалът 180° е форум за съвременна музика, танц, театър и дизайн.
Той ще срещне чуждестранни и български артисти, които ще обменят креативни похвати и новости. В програмата са десет международни участници, сред които музиканти, композитори, танцьори, актьори, визуални артисти, звукови дизайнери и сценографи. Общото между тях е темата на фестивала, върху която всички имат задача да разсъждават. Тази година тя е ZOOM, в която участниците ще трябва да търсят дефиниця, която ще бъде отправна точка за артистичния им експеримент.
Новост и акцент в програмата тази година e образователният проект In-Situ:Friction с фокус върху съвременната музика. Проектът позволява на български и германски студенти да изследват различните културни ценности на София и Франкфурт на Майн, като ги вдъхновява да създадат нови иновативни формати и културни проекти.
И тази година фестивалът обявява покана към професионални и непрофесионални режисьори над 18-годишна възраст с конкурса си за късометражен ням филм Videomotion. Селектираните от международно жури филми ще бъдат озвучени с импровизация на живо от гост-музикантите на 180° и ще бъдат прожектирани пред публика в последния фестивален ден.
180° е между 24 до 30 юли в София.

Велин Манов

Подобни публикации