„Отвъд стената“ – приключение за глухи и чуващи деца

 „Отвъд стената“ – приключение за глухи и чуващи деца

„Отвъд стената“ е театрално приключение, в което глухи и чуващи деца могат да се впуснат и изживеят заедно. Спектакълът е пътуване през един личен вътрешен свят, през който зрителите ще бъдат преведени от актрисите – чуващата Юлия Коларова и глухата Росица Караджова.
В представлението понятието „стена“ е метафора за всичко онова, което ни разделя и пречи на искреното общуване помежду ни. „Стената“ е онази невидима и често несъзнавана бариера между мен и различния от мен. Моменти от живота на две същества, различни едно от друго, всяко потънало в своя изолиран малък свят, прерастват в серия забавни епизоди в анимационен стил, в които жестовият, говоримият и визуалният език на кукления театър се преплитат. Това щуро, смешно-тъжно пътешествие ни отвежда до истината, че стената е просто илюзия, наш личен градеж от страхове. Градеж, който би могъл да бъде срутен единствено, ако се осмелим да бъдем заедно.
„Отвъд стената” е спектакъл еднакво разбираем както за глухи, така и за чуващи деца. Той е създаден, за да могат малките зрители, преживявайки го заедно, да опитат да общуват свободно и без страх едни с други, да съборят смело стените.
Режисьор и автор на текста е Мила Коларова, Станислава Кръстева е сценограф, а музиката е дело на Надежда Митева.
„Отвъд стената“ ще бъде на 26 февруари и 20 март в Общинския културен институт „Дом на културата Красно село“.

Велин Манов

Подобни публикации