„Отвъд стената“ се завръща

 „Отвъд стената“ се завръща

Снимка: Ели Дели

Необикновният спектакъл „Отвъд стената“ се завръща в София.
По неофициални данни броят на глухите хора в България е около 120 хиляди души. Замисляли ли сте се някога как се живее в свят без всичко онова, което приемаме за даденост? Да чуваме смеха например? Музиката? Звука на улицата? Любимия човек…
На сцената ще се срещнат точно тези два свята – този, който познаваме ние, и света на тишината. Моменти от живота на две същества, различни едно от друго, всяко потънало в своята изолирана малка вселена, ще прераснат в серия забавни епизоди в анимационен стил, в които жестовият, говоримият и визуалният език на кукления театър се преплитат. „Отвъд стената“ е щуро, смешно-тъжно пътешествие с режисьор Мила Коларова което ще отведе публиката до истината, че стената е просто илюзия, наш личен градеж от страхове. Градеж, който би могъл да бъде срутен единствено, ако се осмелим да бъдем заедно.
Концепцията на режисьора Мила Коларова извежда на преден план наболелия социален проблем, който пандемията осветли, а именно силно лимитираната среда, в която живеят хората с различна степен на слухови увреждания, достъпа им до важна информация и липсващите условия за пълноценното им участие в културния живот. „В представлението „стената“ е метафора за всичко онова, което ни разделя и пречи на искреното общуване помежду ни. Тя е онази невидима и често несъзнавана бариера между мен и различния от мен“, коментира режисьорът.
Спектакълът ще бъде на 1 февруари в Младежкия театър „Николай Бинев“.

Велин Манов

Подобни публикации