Откриха завод за бетоновози в Пловдив

 Откриха завод за бетоновози в Пловдив

Снимка: Владо Яневски

Световният гигант „Либхер“ откри нов завод за бетоновози в Пловдив. Това е третата инвестиция в нова производствена база на фирмената група в Тракия икономическа зона, като този път мястото е в рмките на града върху терен от 37 000 кв. м със застроена производствена и складова площ 12 000 кв. м. В завода на „Либхер конкрийт технолоджи Марица“ са инвестирани 17 милиона евро. В сумата е включен и трансферът на налични съоръжения от Германия, които частично са допълнени с ново закупени машини и съоръжения.
За тържествената церемония пристигна един от собствениците на немския концерн Филип Либхер. На откриването присъстваха още изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции /БАИ/ Богдан Богданов, областният управител на Пловдив Йордан Иванов, зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, посланикът на Федерална република Германия в София Кристоф Айххорн, почетният консул на Федерална република Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова, създателят и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона инж. Пламен Панчев, партньори на фирмата от различни държави.
Филип Либхер откри тържеството с думите: „Радвам се, че съм в Пловдив да ви поздравя от името на семейство Либхер. Аз съм един от внуците на основателя на групата Ханс Либхер, който полага основите на фирмата през 1949 година. Заедно с баща ми Вили Либхер отговаряме за дивизията Бетонна техника. „Либхер“ има глобално присъствие с над 140 компании в групата в над 50 страни и 40 производствени обекта. Оставаме 100% семеен бизнес. Всички акционери са членове на семейство Либхер. Нашата независимост като семеен бизнес ни позволява да взимаме решения бързо и автономно. Ангажирани сме да направим положителен принос към технологичния процес и да предоставим най-високо качество във всичките ни дейности. Правим дългосрочни инвестиции, включително по време на пандемията. Само за 2021 година сме инвестирали над 700 милиона евро. От над 20 години сме в България. Третият ни обект тук е оборудван с най-новите производствени машини, за да отговорим на нарастващото търсене в Европа на висококачествени бетонобъркачки. Тази локация ни позволя по-ефективно производство за клиенти в Източна Европа. В завода ни в Германия пък се сглобяват произведените тук елементи за клиенти в Западна Европа и други части от света. Сега заводите ни в България и Германия имат оптимална връзка. С новата фабрика отваряме нова глава и предоставяме на нашите клиенти технологии от бъдещето.“

Велин Манов

Подобни публикации