Отново Bar Masters

 Отново Bar Masters

За четвърта поредна година ще се проведе едно от най-големите състезания за бармани в България – Bar Masters. Новото издание, организирано традиционно от Кока-Кола ХБК България, започна с хибриден уебинар, на който едни от най-големите имена от света на бар култура предадоха своите ценни знания на състезателите. Именно на него бе разкрито и първото предизвикателство, след което ще бъдат избрани първите 50 най-добре представили се бар мастъри, които да продължат в битката за титлата „Бар Мастър на България 2022“.
И тази година Bar Masters ще се проведе в четири етапа. Първият етап – Обучения, постави началото на състезанието и даде думата на лектори в лицето на три от големите имена в световната бар култура. Танос Прунарус, собственик на BaBA au Rum заведение, изнесе лекция на тема „От традиционни към модерни коктейли“. Към него се присъедини и Джо Скофийлд, интернационален барман на годината за 2018 година и носител на титлата Bartender’s Bartender в наградите The World’s 50 Best Bars, който разказа на състезателите повече за „Създаване на коктейлно меню“. Едвинас Руджинскас, носител на множество отличия и награди и основател на Cocktails for you, сподели със състезателите ценни знания за „Ускоряване на онлайн успеха – без излишни глупости”. Вторият етап в тазгодишното състезание е изненада, която определено ще изведе участниците извън зоната им на комфорт и ще ги срещне с още световнопризнати лектори. След него ще се проведе вече популярният трети етап с Pop-up bars, който ще предизвика бар мастърите не просто да покажат своите умения, но и да проявят креативност и да се докажат като виртуозни миксолози. Последният етап от състезанието по традиция е най-динамичният и най-запомнящият се, а именно финалът и връчването на титлата „Бар Мастър на България 2022“.
На финала ще бъдат отличени тримата най-добри бар мастъри на България, като наградният фонд е общо 10 000 лева. Освен финансовата награда, тримата победители ще получат възможността да са сред бранд посланиците на Кока-Кола ХБК България за една година. Носителят на титлата „Бар Мастър на България 2022“ ще получи и възможността да бъде гост-барман в заведение от The World’s 50 Best Bars.
Състезанието Bar Masters има за цел да създаде ново поколение бармани в България. Знаеща и можеща общност, която да постави индустрията на най-високо ниво. Неслучайно всяка година в програмата са включени обучения, които са насочени не само към процеса на създаване на коктейли, но и към създаването на меню, бар мениджмънт, комуникация с крайния потребител и други.

Велин Манов

Подобни публикации