Пендачанска и Господинов с майсторски класове на Аполония

 Пендачанска и Господинов с майсторски класове на Аполония

Тази година програмата на Празниците на изкуствата Аполония включва два вълнуващи майсторски класа – на оперната прима Александрина Пендачанска и на един от най-разпознаваемите български автори и драматурзи Георги Господинов.
Двете събития ще позволят на избраните участници да се докоснат до магията на изкуството и да научат от първо лице тайните на оперното пеене и творческото писане. Представянето на участниците в майсторския клас на Георги Господинов ще бъде на 5 септември, а на Александрина Пендачанска – на 6 септември.
Александрина Пендачанска е една от най-известните български оперни певици. Номинирана е три пъти за награди „Грами“ и се превъплъщава в над 70 роли за 30 години на сцената. Днес тя пее в най-големите оперни театри по света.
Георги Господинов е поет, писател, драматург и литературовед и е един от най-четените и превеждани български автори по света, чиито произведения са преведени на над 25 езика. Номинираната за „Оскар“ през 2017 година анимация „Сляпата Вайша“ е създадена по едноименния разказ на писателя. През миналата седмица беше удостоен с наградата „Цинклар“ за майстор на късия разказ, връчвана от Асоциацията на датските писатели.
Аполония е между 30 август и 6 септември в Созопол.

Велин Манов

Подобни публикации