„Петият син“ на Барбара Фрадкин

 „Петият син“ на Барбара Фрадкин

Романът „Петият син“ от канадската писателка Барбара Фрадкин е носител на наградата на криминалните писатели на Канада за най-добър криминален роман.
В него инспектор Грийн проучва семейни тайни, които някой иска да запази погребани, независимо от цената. Злополука или самоубийство? Това е простият въпрос, зададен на инспектор Майкъл Грийн, когато дрипав странник пада от изоставена църковна кула в тихо село край река и намира смъртта си. Но когато жертвата се оказва отдавна изгубен син на местно фермерско семейство, прокълнато през последните години от трагедия, лудост и смърт, Грийн започва да подозира нещо много по-зловещо. Изследвайки миналото на семейството, той разкрива токсична смесица от твърд фундаментализъм, тийнейджърски бунт и семейна тайна, толкова ужасяваща, че двайсет години по-късно някой все още отчаяно се опитва да попречи на истината да излезе наяве.
Барбара Фрадкин е родена в Монреал. Завършва докторантура по клинична психология в университета в Отава. Автор е на кратки мистериозни разкази, двукратен победител в годишния конкурс за канадски разказ на канадското списание Storyteller. Написала е три отделни поредици от романи с участието на инспектора от полицията в Отава Майкъл Грийн, селския майстор Седрик О’Тул и хуманитарната работничка Аманда Дусет. „Дяволът да плати“ и „Древните мъртви“ са новите ѝ книги.
„Петият син“ се издава от „Авиана“.

Велин Манов

Подобни публикации