Печатната грешка на Людмила Филипова

 Печатната грешка на Людмила Филипова

Людмила Филипова предлага бягство от скуката в романа си „Печатна грешка“.
До какво може да доведе обикновена печатна грешка? Възможно ли е един редови гражданин да крие фатална за Вселената технология? И след като действителността се е превърнала в нелепа измислица, как ще се възстанови така нужното равновесие в света на човеците? Людмила Филипова отговаря на тези и още десетки чудати въпроси в последната си книга.
Историята е за един средностатистически и леко депресиран гражданин на Земята на име Лефер Балкански, който мечтае да бъде писател, но си изкарва хляба като синоптик в телевизия. И всичко това, докато въздиша по несподелената си любов. Редица необичайни обстоятелства го подтикват да поеме на пътешествие през времето и пространството и го поставят в абсурдно-иронични ситуации.
Романът „Печатна грешка“ представя Людмила Филипова в различно амплоа на автор на сатира, която ни забавлява, разсмива, но и ни кара да се замислим над редица сериозни въпроси за властта, медиите, технологиите, религиите и мястото на човека в този абсурден, смешен и небивал на моменти театър, в който играем всекидневно. Остроумната история ни дава и много ценен урок – да не се вземаме прекалено насериозно, защото една проста печатна грешка може да промени всичко.
„Печатна грешка“ се издава от „Ентусиаст“.

Велин Манов

Подобни публикации