ПИБ е дигитална банка на годината

 ПИБ е дигитална банка на годината

Първа инвестиционна банка получи международна награда „Дигитална банка на годината – България“. Отличието е на базираното в Англия международно списание Global Brands Magazine.
Наградите Global Brands Awards се провеждат за девета поредна година и отличават компании, които са се представили най-добре в своята област. ПИБ бе отличена с високия приз за принос си в развитието на иновациите в страната, качеството на обслужване на клиенти и осигуряването на сигурна и надеждна система за дигитално банкиране.
Следвайки иновативните тенденции, само за броени месеци банката се превърна в единствената в България, която предлага на клиентите си пълната гама мобилни разплащания: ApplePay, Google Pay, GarminPay и Fitbit. Още през миналата година ПИБ започна предлагането на ycлyгaтa „Bидeo ĸoнcyлтaция“ зa физичecĸи лица, а за потребителски кредит има възможност да се кандидатства изцяло дистанционно. Впоследствие ПИБ надгради услугата и предложи възможността на всеки да се възползва и от опцията за дистанционно кандидатстване и за ипотечен кредит. Клиентите могат да подадат онлайн искането си чрез сайта и мобилното приложение My Fibank, а също така и да подпишат дистанционно всички документи при отпускане на потребителски кредит и издаване на кредитна карта.

Велин Манов

Подобни публикации