Пламенна история и страст в „Пънк 57“

 Пламенна история и страст в „Пънк 57“

„Пънк 57“ от Пенелъпи Дъглас е роман, превърнал се в сензация на еротичната литературна сцена в световен мащаб. Той предлага пламенна история за страст, тайни, музика, истинско приятелство и среща, след която нищо никога няма да е същото.
Той е Миша. Тя е Райън. Като деца са се свързали случайно един с друг в училищна програма за размяна на писма и никога не са спрели да си пишат. От спорове за това чий музикален вкус е по-добър и коя пица е по-вкусна писмата им прерастват в емоционални откровения за най-личните им мисли, мечти и желания. Райън е музата на Миша. Думите ѝ се преплитат в текстовете на песните му, вдъхновяват мелодиите му и го подтикват да бъде по-добър. Миша е най-близкият човек на Райън – единственият, който я познава наистина и пред когото тя се осмелява да бъде себе си. Седем години двамата си пишат непрестанно, като спазват само три прости правила: никога да не се виждат, никога да не си звънят и никога да не търсят другия в социалните мрежи. Три правила, за да не нарушат това чудесно приятелство, което имат. Но правилата се създават само за да бъдат нарушавани. Когато Миша внезапно спира да отговаря на писмата на Райън, тя не знае какво се е случило с него. Единственото нещо, което я разсейва от болезнената мисъл за него, е новият ученик – мистериозният, красив и опасен Мейсън, който я вбесява до краен предел с нахаканото си поведение и най-нахално успява да се намести в мислите ѝ и да разпали копнеж и желание, каквито никога досега не е изпитвала.
Романът е неустоим разказ, в който изгарящата химия между героите се усеща от всяка страница, а пътят към истинската любов е изпълнен с неочаквани обрати.
Преводач на „Пънк 57“ е Мария Иванова. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации