Пленителна любовна история в „Супергерои“

 Пленителна любовна история в „Супергерои“

„Супергерои“ е пленителна любовна история с елементи на трагикомизъм, дело на известния италиански писател, сценарист и режисьор Паоло Дженовезе.
Книгата е своеобразна дисекция на една съвременна двойка. Анна и Марко се влюбват един в друг и се борят за любовта си, преминавайки през премеждия и раздели, през щастливи и безрадостни моменти. Анна е художник, автор на комикси, свободен дух и враг на условностите. Марко е професор по физика, убеден, че всичко си има своето научно обяснение и склонен да облича във формули дори човешките чувства. „Супергерои“ е поредицата комикси, създадени от Анна и пожънали успех сред любителите на жанра. И роман, който ни кара да си зададем един прост, но дълбок въпрос: необходимо ли е да притежаваш суперсили, за да създадеш семейство, което да устои на времето?
Паоло Дженовезе е режисирал е над 10 филма по свои сценарии, сред които „Мястото“, „За всичко е виновен Фройд“, „Съвършено непознати“, постигнали огромен успех, като последният има над 15 римейка. Автор е и на няколко романа, сред които „Първият ден от моя живот“, също филмиран.
Едноименната филмова адаптация на романа „Супергерои“ с участието на тандема Жасмин Тринка и Алесандро Борги е част от програмата на осмото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който ще се състои между 8 и 30 октомври
Преводач на „Супергерои“ е Мария Добрева. Издава „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации