Познай колко много те обичам

 Познай колко много те обичам

Световноизвестната история за деца „Познай колко много те обичам“ от Сам Макбратни разказва за любовта между баща и син.
Първоначално ирландският писател Сам Макбратни пише романи за тийнейджъри, но редакторът му предлага да направи книга за по-малките читатели. Тогава авторът започва да работи с илюстраторката Анита Джерам, което води до създаването на произведението. От 1994 година заглавието завладява сърцата на милиони големи и малки читатели по целия свят. Преведено е на 57 езика и печели редица престижни отличия за детски книги. През 1996 година изданието получава наградите „Забележителна детска книга“ на American Library Association и „Книга на годината“ на American Booksellers Association. През 2011 година. е премиерата на телевизионния сериал „Познай колко много те обичам“, който се излъчва в над 60 държави.
Историята започва с Малкия Кафяв Заек, който показва на баща си колко много го обича, като разтваря ръцете си колкото може и скача толкова високо, колкото може. Но Големия Кафяв Заек, който може да разтвори ръцете си повече и да скочи по-високо, го обича също толкова много. Накрая Малкия Кафяв Заек му казва, че го обича чак до Луната, но това е само наполовина на обичта на Големия Кафяв Заек.
Понякога е трудно да намериш начин да изразиш любовта си към някого. Това доказва разказът за Малкия Кафяв Заек и Големия Кафяв Заек. Особено подходяща за четене преди сън, книгата улавя дълбоката и нежна връзка между родител и дете.
Преводач на „Познай колко много те обичам“ е Петя К. Димитрова. Издава „Ентусиаст“.

Велин Манов

Подобни публикации