Почина Ан Хечи

 Почина Ан Хечи

Американската актриса Ан Хечи почина седмица, след като катастрофира с колата си. Тя бе на 53 години.
По-рано семейството ѝ съобщи, че не се очаква тя да оцелее. Актрисата бе в кома след тежката катастрофа. Животът ѝ се поддържаше от апарати, за да се установи дали органите й могат да бъдат дарени, съобщи семейството ѝ в изявление.
Хечи блъсна колата си в къща в западен район на Лос Анджелис миналия петък и това причини пожар. От полицията съобщиха, че предварителните кръвни изследвания на актрисата са разкрили наличието на наркотици, но е необходимо допълнително изследване, за да се изключат всякакви вещества, приемани под лекарско наблюдение в болница.
Мнозина се надяваха актрисата да се възстанови. Пожарникари споделиха, че тя е разговаряла с тях, когато са я измъкнали от колата. В болницата обаче тя губи съзнание и на 8 август от семейството ѝ съобщиха, че е в крайно критично състояние и е изпаднала в кома.
Актрисата стана известна в началото на 90-те години на миналия век. Но първата ѝ голяма роля е като приятелката на героя на Джони Деп в гангстерската драма „Дони Браско“ (1997). През същата година се снима и в политическата сатира „Да разлаем кучетата“, в екшъна „Вулкан“, както и в „Знам какво направи миналото лято“. Тогава Хечи започва връзка с водещата на токшоу Елън де Дженерис, която малко преди това разкрива, че е хомосексулна. Те са двойка в продължение на три години. Хечи благодари публично на Харисън Форд за това, че са продължили работата по романтичния филм „Шест дни, седем нощи“ въпреки хомофобската реакция срещу връзката на Хечи и Де Дженерис. През 1998 година тя влиза в образа на Марион Крейн римейка на „Психо“ на Ван Сант. През следващото десетилетие работи средно по един филм годишно, като избира творчески амбициозни проекти, които да съчетава с родителските задължения. Тя играе сестрата на Никол Кидман в психологическата драма „Прераждане“ и приятелката на Аштън Къчър в „Професия: жиголо“. Сред последните значими роли на актрисата са майката на серийния убиец Джефри Дамър в биографичен филм за него от 2017 г.одина и художничка в черна комедия от 2016 година Catfight.
През 2001 г. атрисата публикува мемоарите си „Наречете ме луда“, в които подробно описва бурното си израстване като най-малкото от петте деца в семейство, което се мести 11 пъти по време на детството ѝ. Когато Хечи е на 13 години, баща ѝ умира от СПИН, с който според нея се е заразил от хомосексуални партньори. Тя твърди също, че баща ѝ многократно я е изнасилвал като дете, което е довело до заразяването ѝ с генитален херпес. Други членове на семейството ѝ оспорват това твърдение.
През 2001 година Хечи се омъжва за оператора Колман Лафун, от когото има син. Бракът им се разпада, а през 2009 година актриста ражда втория си син от актьора Джеймс Тъпър, с когото се снимат във филма Men in trees. (БТА)

Велин Манов

Подобни публикации