„Пощенска кутия за приказки“ празнува рожден ден

 „Пощенска кутия за приказки“ празнува рожден ден

Гери Турийска

Феномененът „Пощенска кутия за приказки“ отбелязва своя рожден ден. Юбилейното издание е по повод 10 години съществуване на литературния формат.
Първоначално отбелязването на годишнината бе планирано да се случи преди 2 години с поредица от събития, но заради пандемията и различните налагани ограничения – те се реализират тази година.
„12 години Пощенска кутия за приказки“, както е озаглавено събитието, ще предложи два часа смях с любимите лица от четенията през годините. Зрителите ще се насладят на най-доброто от проекта още от самото му начало през 2010 година, до настоящия момент, за да бъде проследен целият невероятен път, който Кутията изминава.
На сцената на Летния театър в Бургас ще излязат Димитър Калбуров, Камен Алипиев-Кедъра, Ваня Щерева, Мая Бежанска, Пламен Манасиев, Георги Блажев, Стефан А. Щерев, Цветелина Цекова, Тони Минасян, Любен Дилов и Васил Русев-Чайката.
„Пощенска кутия за приказки“ e литературен формат, създаден от Гери Турийска, който дава възможност на пишещи любители да споделят истории по различни теми. Популярни актьори, музиканти, журналисти и др., прочитат на сцена избраните разкази. За всичките 12 години съществуване, изпратените разкази са над 10 000, а прочетените – повече от 1 500. Някои от авторите на историите са вече популярни личности с огромна база от последователи. Над 200 известни българи са излезли на сцената, за да четат истории през публика.
„12 години Пощенска кутия за приказки“ ще бъде на 26 август в Летния театър в Бургас.

Велин Манов

Подобни публикации