Празници на изкуствата Аполония с над 40 събития

 Празници на изкуствата Аполония с над 40 събития

През септември Созопол отново ще стане дом на над 40 уникални културни събития, част от тазгодишната програма на 37-ото издание на Фестивала на изкуствата Аполония. Участие в един от най-големите и популярни фестивали у нас ще вземат някои от най-известните и обичани български музиканти, актьори, писатели, художници и още много артисти, които ще зарадват публиката.
Тази година под открито небе посетителите на Фестивала ще могат да се насладят на някои от най-популярните съвременни изпълнители в България, сред които Поли Генова, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ и „Фондацията“. Освен концерти в програмата на Аполония 2021 присъстват и кино прожекции на известни български филми като „18% сиво“ на режисьора Виктор Чучков, „Като за последно“ на Ивайло Пенчев с участието на Мария Бакалова, Васил Банов и много други известни актьори. Кинофеновете ще могат да се насладят още на драмата „Късата клечка“ на режисьора Димитър Петков.
2021 година беше тъжна и тежка. Отидоха си много хора на изкуството – артисти, музиканти, художници, покосени от Ковид-19. Тенорът Камен Чанев и Димо Стоянов от П.И.Ф. ще бъдат почетени със специални концерти.
За любителите на театъра фестивалът ще предложи редица представления, сред които моноспектакълът на Николай Урумов – „Мъжка задушница“ „Караконджул“ с участието на Валери Йорданов и „Всичко на масата“, а началото е със „Свободно падащи истории“ с Мария Касимова-Моасе. Посетителите ще могат също така да се срещнат с хитови български автори и да закупят техните книги, сред които и романът Absolvo te, чийто автор е носителят на Европейската награда за литература 2021 – Георги Бърдаров, премиерните книги на Георги Господинов и Найден Тодоров.
Аполония е от 30 август до 6 септември в Созопол.

Велин Манов

Подобни публикации