Прегърни германската природа

 Прегърни германската природа

Тенденцията към устойчив туризъм и насочени към природата пътувания нараства. Националната туристическа организация на Германия (GNTB) проведе проучване сред 259 директори и ключови фигури в международния туристически пазар. Три четвърти от тях очакват търсенето в този сегмент да се увеличи през следващите три години. GNTB обърна внимание на тази тенденция и създаде глобалната кампания „Прегърни германската природа“ (Embrace German Nature).
Петра Хедорфер, изпълнителен директор на GNTB коментира: „След две години пандемия от коронавирус хората обръщат повече внимание на въздействието, което оказват, когато пътуват, на устойчивостта и копнежа по непокътната природа. „Прегърни германската природа“ продължава нашата серия от маркетингови кампании, които редовно се фокусират върху „природата и активната почивка“ и „устойчивостта“ като ключови елементи на основната ни търговска марка. Според един от лидерите в проучванията на туристическия пазар – IPK International – Германия вече е втората най-популярна сред европейците дестинация за пътувания сред природата в световен план. Наред с това, проучването Destination Brand 21, проведено от Inspektour, показва, че важните основни пазари за чуждестранни ту-ристи в Германия разглеждат страната като отлична дестинация за селски туризъм и ваканции от устойчив тип. Целта ни е да надградим тази позиция, като рекламираме ваканции в селски райони, по-дълги престои и устойчиви форми на туризъм.“
„Прегърни германската природа“ извежда на преден план различни пейзажи с намерението да вдъхнови любителите на природата и свободното време да посетят Германия. Акцентът е поставен върху насладата от впечатляващите пейзажи на страната и откриването на някои по-малко известни региони като част от едно автентично и индивидуално преживяване. Творческото съдържание формира основния елемент от кампанията и е съсредоточено в микросайт, от който всеки може да почерпи вдъхновение. Сайтът съдържа също видео за кампанията. GNTB използва нов дигитален инструмент за кампанията. Видеоклиповете ще включват за първи път 8D аудио, което позволява звуците от морето, планините, горите, поляните, реките и езерата да бъдат симулирани от осем различни посоки.
Факти и примери за Германия като дестинация за любителите на природата:
– Германия е втората най-популярна сред европейците дестинация за природни пътувания в световен план;
– Насочените към природата пътувания са вторият най-популярен тип ваканция в Германия (35%);
– Насочените към природата пътувания са един от видовете ваканции, които вероятно ще имат още по-важна роля в бъдеще;
– За седем основни европейски пазара общият брой потенциални туристи, интересуващи се от „прекарване на време сред природата“, е 65,8 милиона, включително 46,6 милиона с интерес към „ваканция в селски райони“.

Велин Манов

Подобни публикации