Представление и половина

 Представление и половина

Питали ли сте се какво се случва след края на едно представление? Какво се крие там, зад сцената? А в ума на актьорите?
Понякога трудно си даваме сметка какво се случва в главата на един артист отвъд неговите множество лица. Животът стоящ пред вратите на театъра го среща и грабва със себе си. Точно този живот, извайва последната гънка на поредното лице на актьора. Това превръща театъра в живот, в дом. Всичко в театъра е една магия. „Представление и половина“ разкрива тайните на тази магия. Представлението разхожда зрителите из преживяванията и размислите на четиринадесет актриси. Тези величествени жени отвеждат в свят наречен реалност. Свят изпълнен с много вълнения, радости и тъга. Както и в онази половина, нареченадуша, талант и вдъхновение.
„Представление и половина“ трябва да се гледа, да се изживява, да се гмурнеш в него и да ти се прииска да останеш, дори и след финала. Там, където в тъмнината на спуснатата завеса и угасения прожектор, Актрисата сваля своя грим пред огледалото, носещо аромата на етер и пудра. Там, където сваля от себе си Жулиета, Нора, Нина Заречная, Бланш Дюбоа… Там в оглушителната тишина, след аплодисментите, където се сливат ТЯ и тя – АКТРИСАТА и жената. Там, където започва новото представление – живот.
„Представление и половина“ е по текстове на действащите лица – актрисите на Театър „Българска армия“. Сценарист и режисьор е Стоян Радев.
Премиерата на представлението ще бъде на 27 и 28 януари в Театър „Българска Армия“.

Велин Манов

Подобни публикации