Предстоят Годишните награди „Златна игла“

 Предстоят Годишните награди „Златна игла“

Наближават Годишните награди „Златна игла“ на Академията за мода, където ще бъдат отличени утвърдени модни творци.
По време на специална церемония ще бъдат присъдени отличия в категориите: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината – мъжка мода“, „Модна къща на годината – дамска мода”, „Булчинска мода“, „,Абитуриентска мода“, „Уникална мода“, „Моден гримьор”, „Моден фотограф”, „Аксесоари“ и „Най-добър млад дизайнер”. Статуетките „Златна игла“ са дело на великолепния бижутер Анжело Красини.
В продължение на почти тридесет години Академията за мода отличава и стимулира най-добрите български модни творци и предоставя сцена за изява на талантливи дизайнери и изявени модни къщи. В подкрепа на тази мисия и тази година традицията е спазена – уникален гала ревю-спектакъл ще предхожда официалната церемония по награждаването. В него по покана на Академията за мода ще вземат участие носители на приза през изминали години и други модни творци. Те ще покажат своите най-нови модни колекции.
По време на гала вечерта ще бъдат представени произведения на досегашни носители на „Златната игла“, сред които Албена Александрова, София Борисова, Радослава Лазарова, Радостина Долапчиева и Аксел Харди. Редом с тях, най-новите си модни творения ще представят майсторът на изискания стил Стоян Радичев, дизайнерката на модния бранд Maison Estrella – Ирен Велковски, модният бранд Mia Touché с дизайнер Мария Радославова, известният моден бранд за мъже Andrews, модна къща Alessa и младата дизайнерка Пламена Мишева.
За лице на годишните награди „Златна игла 2022“ бе избрана Екатерина Свечева – инфлуенсър, топмодел и студентка по пиар във ФЖМК. Водеща на гала-вечерта ще бъде телевизионната водеща и пиар Гери Дончева Янков. Постановката на ревю-спектакъла е на Боян Караиванов.
Годишните награди „Златна игла“ ще бъдат в средата на ноември.

Велин Манов

Подобни публикации