Премиера на „Място, наречено Другаде“

 Премиера на „Място, наречено Другаде“

Днес е премиерата на пиесата „Място, наречено Другаде“.
Режисьорът Димитър Коцев-Шошо и актьорите Боряна Братоева и Петър Антонов въвличат зрителите в изключително смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е някъде наоколо. Текстът е на Яна Борисова.
Действието отвежда публиката в сградата, където живее Денис – бивш известен телевизионен водещ с бляскаво минало и тъжно настояще. След драматична любовна раздяла с жената, която той нарича „любовта на живота ми“, Денис се оттегля от телевизията и светлините на прожекторите, и се отдава на пиене и самосъжаление. По стечение на обстоятелствата, в апартамента до него, се наaнася младата актриса Мия, която без да се съобразява с нищо друго освен със собствената си потребност да контактува, да споделя и да живее активно, нахълтва в живота на Денис и всичко се променя и за двамата.
Яна Борисова коментира: „Винаги ползвам актьорите като лично вдъхновение. Някой трябва да ми е достатъчно интересен, за да започна да мисля сюжет около него. Така се случи и с „Място, наречено Другаде“ – последният ми текст, който се появи много спонтанно от разказ на Петър Антонов, великолепен актьор и мой близък приятел. Той ми разказа история, която включва и Боряна. Двамата са съседи, които не са се познавали. Запознават се много по-късно, разбират, че живеят в един и същи блок, тогава идва пандемията, те я прекарват заедно и стават най-добри приятели. Абсолютно всичко се преживява заедно – от готвене до реване. Всичко е общо и те са толкова близки, че на мен ми се щеше да използвам тази история като основа на драматургия.”
„Място, наречено Другаде“ ще се играе днес, 25 май и на 29 май в Младежкия театър „Николай Бинев“.

Велин Манов

Подобни публикации