Премиера на „Отмяна“ от Стейси Грег

 Премиера на „Отмяна“ от Стейси Грег

Спектакълът „Отмяна“ на ирландката Стейси Грег ще има премиера в театър „Възраждане“. Режисьор е Зафир Раджаб, а преводът е на Сава Драгунчев.
„Отмяна“ е завладяваща футуристична пиеса, която задава въпроси като: Какво е човекът? Има ли нещо под биологичната обвивка? Докъде бихме стигнали, в целта си да спасим любовта? Бихме ли живели вечно, ако можехме и на каква цена? Какво има отвъд и има ли нещо? „Отмяна“ е академично структуриран текст, който съчетава в себе си множество жанрове.
В свят, в който използването на технологии за заличаване на несъвършенствата и уврежданията на хората е все по-нормално, една двойка се връща към основите. Далеч от града Марк (Йордан Ръсин) и Вайълет (Виттория Николова) с нетърпение очакват естественото раждане на първото си бебе. Но един от тях има тайна, която заплашва да подкопае съвършения им свят.
Зафир Раджаб завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2012 година в класа на проф. Стефан Данаилов. Дебютира през 2010 година с ролята на Дюбоа в „Мизантроп“ от Молиер. От 2013 година е част от трупата на Народния театър „Иван Вазов“. През 2020 година започва магистратура в НАТФИЗ в специалност „Режисура в сценичните изкуства“ с преподавателски екип в състав: проф. Пламен Марков, доц. д-р Петър Кауков и Явор Гърдев. Той е режисьор и на успешния спектакъл от репертоара на театър Възраждане „Стая за гости“, за чиято режисура е номиниран за „Аскеер“ тази година в категория „Изгряваща звезда“.
Премиерните дати на „Отмяна“ са 10 и 11 юни. Следващите представления ще бъдат на 1, 12 и 23 юли.

Велин Манов

Подобни публикации