Премиерният петък по КИНО НОВА

 Премиерният петък по КИНО НОВА

Незабравимо екранно изживяване предстои за зрителите с поредица премиери по КИНО НОВА от 6 май. Всяка седмица „Премиерният петък“ ще предложи хитови кино заглавия, създадени от едни от най-добрите холивудски режисьори и сценаристи. Брадли Купър, Андрю Гарфийлд и Лиъм Нийсън са само част от звездните имена, които киноманите ще могат да видят.
В първия филм „Предопределен“ днес, 6 май Итън Хоук влиза в образа на агент ветеран, който пътешества във времето, за да предотврати бъдещи убийства. В последната си мисия той трябва да спре престъпник, изплъзвал му се дълго време, за да осуети опустошителна атака и да спаси хиляди човешки животи. Наелектризиращият научнофантастичен трилър е режисиран от братята Майкъл и Питър Спириг.
Щуро екшън приключение ще предложи следващата премиера на 13 май. Филмът „Гепи и бегай“ разказва за Чарли Бронсън (Дакс Шепърд) – добро момче със съмнително минало, което рискува всичко, когато излиза от Програмата за защита на свидетели, за да откара годеницата си (Кристен Бел) до Лос Анжелис. Тяхното пътуване е както изключително сложно, защото по петите им са федералните агенти (водени от Том Арнолд), така и извънредно опасно, защото бившата гангстерска банда на Чарли (водена от Брадли Купър) също се включва в преследването.
На 20 май зрителите ще могат да гледат „Мълчание“ на забележителния режисьор и носител на „Оскар“ Мартин Скорсезе, който представя историята на двама португалски мисионери (в ролите Андрю Гарфийлд и Адам Драйвър) от XVII век. Двамата тръгват на опасно пътешествие към Япония, за да проповядват католицизма на местното население и да намерят изгубения си ментор – отец Криставао Ферейра (Лиъм Нийсън). Епичната лента е базирана на романа със същото име на Шусаку Ендо от 1966 година.
Режисьорът М. Найт Шаямалан събира сюжетните линии на две от най-популярните си оригинални ленти – „Неуязвимият“ и „На парчета“, за да създаде взривоопасния трилър „Стъкления“. След края на „На парчета“, Дейвид Дън (Брус Уилис) тръгва по петите на свръхчовешкото проявление на Кръмб – Звяра (Джеймс Макавой), преминавайки през редица ескалиращи сблъсъци. Тайнственото присъствие на Илайджа Прайс (Самюъл Л. Джаксън), известен още с псевдонима г-н Стъкления, диктува събитията и пази жизненоважни тайни. Премиерата на „Стъкления“ киноманите ще могат да видят на 27 май.

Велин Манов

Подобни публикации