Приключи кандидатстването в деветото издание на ПРОМЯНАТА

 Приключи кандидатстването в деветото издание на ПРОМЯНАТА

Приключи кандидатстването в деветото издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.
От 19 април до 7 юни социални предприемачи от цялата страна имаха възможност да кандидатстват с проекти, насочени към позитивната промяна на децата и младежите (0-24 г.) в България. 85 кандидати от над двадесет населени места участваха в конкурса на ПРОМЯНАТА, сред които София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Благоевград, Стара Загора Ямбол, Враца, Силистра и други.
„И тази година финалистите в конкурса ще бъдат петима. ПРОМЯНАТА ще ги подкрепи чрез финансиране на обща стойност 60 000 лв., обучения, менторска подкрепа от топ експерти, съобразени с техните нужди, рекламен пакет на стойност 30 000 лв. и медийна подкрепа от Нова Броудкастинг Груп. Те ще получат и достъп до международната мрежа на фондация Reach for Change. Подкрепата ще им помогне да направят решенията си наистина работещи и по този начин да подобрят трайно живота на децата и младежите в България“, каза Красимира Василева Хаджийска, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.
„За последните осем години ПРОМЯНАТА е подкрепила близо 100 социални предприемачи, които от своя страна са подобрили живота на над 200 000 деца и младежи в страната. Повече от радостни сме от резултатите, които постигаме, но знаем, че имаме още работа. Тази година образованието се очертава като едно от най-важните неща, които трябва да бъдат подобрени в живота на българските деца и младежи, а решенията, които са представени, ни карат да вярваме, че сме на прав път“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на фондация Reach for Change България.
През следващите месеци кандидатите ще преминат през осем етапа на селекция, които включват оценка от служители на Reach for Change и Нова Броудкастинг Груп, и експерти от неправителствения, публичния и бизнес сектор, както и Акселератор на ПРОМЯНАТА – интензивна обучителна програма в 8 модула. Петимата най-добри кандидати ще участват в онлайн гласуване през септември и октомври 2022 година. То ще определи тримата социални предприемачи, които ще продължат до последния кръг от конкурса – среща с детското и възрастното жури на ПРОМЯНАТА. Големият победител ще получи финансиране в размер на 20 000 лева, двама негови подгласници ще спечелят по 15 000 лева, а останалите двама финалисти – по 5000 лева. И петимата ще станат част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА и ще получат обучения и индивидуални консултации, които ще им помогнат да развият своя бизнес модел и да подобрят живота на децата и младежите в България.

Велин Манов

Подобни публикации