Приложение за отглеждане на собствен дракон

 Приложение за отглеждане на собствен дракон

По повод премиерата на новия оригинален HBO сериал „Домът на дракона“ на 22 август, HBO Max пусна и за България официалното безплатно приложение за добавена реалност House of the Dragon: DracARys, с което всеки може да „излюпи“ и отглежда свой собствен дракон. Приложението се ползва на английски език и е достъпно за изтегляне в магазините за приложения на Apple и Google Play и у нас.
Всеки дракон ще бъде уникален, благодарение на грижите на своя собственик и докато расте, ще разкрива повече за причудливите създания, описание в книгите на Джордж Р. Р. Мартин. Потребителите също ще научат валирийски думи от „Домът на дракона“, за да възпитават своя дракон с гласови команди. Предвидено е отгледаните до зряла възраст дракони да минават на второ ниво в приложението-игра и вече да са видими и за други потребители, които ще могат да взаимодействат с тях.
Зад този сложен проект, който ни връща в детските спомени и игрите с ‚тамагочи‘, стоят екипите за дигитални иновации и маркетинг на HBO Max и екипът на The Mill – художници, технолози и стратези. В разработката са използвани игровия двигател Unity и технологията Lightship на Niantic, с въздействащ звуков дизайн от базираното в Лондон студио Factory .
„С „Домът на дракона: DracARys“ създадохме най-персонализираното, отзивчиво, виртуално създание, което някога е оживявало на вашия телефон, въплъщаващо най-модерната технология за добавена реалност“, казва Виктор Пинейро, директор, Дигитални иновации в HBO Max, „Нямаме търпение феновете да си създадат профили в DracARys и още повече да се потопят в света на Вестерос.“
„Когато драконите от Вестерос се появят в шоуто, това винаги е спиращ дъха, вдъхващ страхопочитание момент“, казва Кевин Йънг, творчески директор в The Mill и главен творчески директор за приложението. „С DracARys искахме потребителите да изживеят тези моменти на страхопочитание и чудо в контекста на ежедневието си. Нашите амбиции са да допълним света на Вестерос и митологията на шоуто надграждайки ги, като същевременно разширим границите на възможното в Метавселената“, добавя той.

Велин Манов

Подобни публикации