Рая и последният дракон

 Рая и последният дракон

Новата филмова седмица между 7 и 13 април идва с три премиери след затишието през миналата.
„Рая и последният дракон“ е анимационно приключение. То отвежда на пътешествие до фантастичния свят на Кумандра. Там в миналото хора и дракони са живели в абсолютен мир и хармония. Но когато зла сила заплашва да унищожи родната им земя, драконите се жертват, за да спасят човечеството. 500 години по-късно на плещите на самотния войн Рая се пада тежката задача да издири последния оцелял легендарен дракон.С негова помощ тя трябва да възстанови разрушената земя и да обедини разединените хора. По време на това пътуване Рая ще открие, че за да спаси света, само един дракон няма да е достатъчен. Ще са необходими и много доверие и обединени усилия.
Филмът е е вдъхновен от културата на Югоизточна Азия. По време на създаването му режисьорите Дон Хол и и Карлос Лопес Естрада са работили в тясно сътрудничество с експертни консултанти от региона.
„Рая и последният дракон“ е дублиран от Елена Нацариду, Диляна Спасова, Тодор Георгиев – Toshey, Василка Сугарева, Надежда Панайотова, Константин Лунгов и Петър Бонев.

Велин Манов

Подобни публикации