Риалити пърформанс на Gob Squad

 Риалити пърформанс на Gob Squad

Снимка: Prudence Upton

Английско-гермаанският колектив Gob Squad от Нотингам и Берлин гостува на „Топлоцентрала“ и софийските улици 15 и 16 септември.
В риалити пърформанс на Gob Squad – Super Night Shot четирима артисти се появяват из улиците на голям град с дигитални видео камери и специфична задача: да разкажат историята на света за 1 ден във филм, заснет за 1 час. Благодарение на ентусиазма на артистите и поради спешността на ситуацията, се случва нещо изключително: случайни минувачи стават филмови герои, които танцуват, пеят, говорят и се целуват, преди отново да потънат в неизвестността на обикновения живот.
По улиците на София артистите ще заснемат своята невероятна продукция. Тротоарите на града ще се превърнат в снимачна площадка, а преминаващите хора – в тайни знаменитости, а може би и бъдещи любовници. Gob Squad ще направи всичко възможно това да се случи в рамките само на 1 час, след което между 21 и 22 часа да бъде показано в „Топлоцентрала“ чрез симултанен монтаж на живо. Уникален риалити пърформанс, който сглобява филмов разказ пред очите на участниците в него и публика, която за първи път наблюдава тяхната история.
Super Night Shot ще поднесе моментен концентрат от градски живот и ярка анонимност, преобръщайки представите ни за епичен разказ, в който до вчера са участвали само големи герои. „Всеки от нас в само един от милиони, лесно е да бъдем заменени, лесно е да бъдем забравени в град, който всъщност не се нуждае от нас. Но не се тревожете, ние ще променим това – имаме план! Този град се нуждае от нас и филмът ни ще го докаже“, убедени са членовете на Gob Squad.
Магическо пътешествие из улиците на вечерна София, Super Night Shot e напълно непредвидимо шоу, което издига баналното всекидневие на друго ниво и играе с представите ни за познатото. Всичко може да се случи и обикновено се случва. Всяко шоу е уникално, а до момента форматът е представян над 250 пъти в различни градове по цял свят, на 6 континента.

Велин Манов

Подобни публикации