Ричард Пол Еванс с докосваща коледна история

 Ричард Пол Еванс с докосваща коледна история

„Дневникът на Ноел“ от Ричард Пол Еванс е трогателна коледна история. Авторът е написал топло и докосващо произведение за силата на прошката, сбогуването с оковите на миналото и втория шанс.
Всеки има право на своето коледно чудо. Дори и Джейкъб Чърчър – писателят на романтични романи, за чиято самота не подозира никой, а очакванията, които щастливите му истории създават, обричат на провал още в самото начало всяка негова връзка. Дни преди Коледа Джейкъб научава, че майка му е починала, и му се налага да се завърне в дома, който е напуснал преди повече от 20 години. Както и да се изправи отново пред миналото си, горчивите спомени от което се опитва така старателно да забрави. В един от прашните кашони с непотребни вече никому вещи 34-годишният мъж открива дневник, в който Ноел – жена, която е прекарала време при родителите му, когато той е бил дете – споделя най-съкровената си тайна. Тайна, която поставя много въпроси, но докато търси отговорите им, Джейкъб ще получи възможност да пренапише страниците на своя живот и да открие щастието и любовта.
Но може ли едно ранено сърце да бъде излекувано и бъде залепено това, което отдавна е счупено? Може ли написаното на хартия да промени съдбата? Случват ли се наистина чудеса на Коледа?
Преводач на „Дневникът на Ноел“ е Анна Орешкова. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации