Романтични и крими заглавия от Сторител за лятото

 Романтични и крими заглавия от Сторител за лятото

Лятото е сезон за романтика, нови запознанства и безкрайни вечери. Спомнете си последния път, когато видяхте светулки да блещукат в нощта… Магично, нали? Особено, ако след още няколко премигвания идва вълшебен залез, който се разлива по морската шир в ярки цветове. Тези перфектни моменти звучат като извадени от класически любовен роман и могат да бъдат ефектно комбинирани с някое от романтичните заглавия в каталога на Сторител през август.
Вероятно никога няма да ни омръзне да гледаме екранизации по романите на Джейн Остин. Последният ѝ изцяло завършен приживе роман „Доводите на разума“ вече е в Сторител с поредната завладяваща любовна история. По него наскоро излезе и филмът Persuasion, който не слиза от Топ 10 в Нетфликс.
Ако мечтаете за морски бриз и романтични слова, разходете се мисловно и до звездната „Къща край брега на светулките“ от Джени Хейл или си пожелайте лятото никога да не свършва с „Меденият изгрев над хълма“ от Джо Томас в края на месеца.
Криминалната аудио сцена е по-напрегната от всякога с трио непобедими детективи, всеки с емблематично амплоа и подход към заплетените случаи. От мистериозно сексапилния детектив Марлоу в последния роман на Реймънд Чандлър „Пудъл Спрингс“, през методичния комисар Мегре, разследващ мистерии в „Подземията на хотел Мажестик“ от Жорж Сименон, и опасните последици в „Не питай“ от Джеймс Хадли Чейс, до най-доброто за финал.
Шерлок Холмс се завръща в последния четвърти роман от сагата с още по-хипнотизиращ сюжет и майсторско задкулисно присъствие на проф. Джеймс Мориарти в „Долината на ужаса“ от Артър Конън Дойл. Един от най-коварните престъпни умове в света и заклет съперник на Холмс за пореден път е една крачка напред, демонстрирайки своя зъл гений в това неспирно съревнование на интелект. Предхождащите три романа за Шерлок Холмс също са в аудио библиотеката – „Етюд в червено“, „Знакът на четиримата“ и „Баскервилското куче“.
В „Творци на съвпадения“ от Йов Блум мъж и жена влизат в магазин за бельо, защото и двамата си търсят нова пижама. Мъжът казва на продавача „На мен ми трябва само панталон“, а жената казва „На мен пък само тениска“. В този момент двамата се поглеждат и се случва така нареченото „сладко запознанство“.
Няма нужда да се надпреварвате кой първи ще прочете „Добра година“ или „Пътувам и ям из Италия“, вече може да ги слушате и то заедно и то докато пътувате към Италия! Приложението на Сторител вече е достъпно във всички автомобили с услуги на Гугъл.
Сред сигурните фаворити този месец са също „Всяко сърце е врата“ от Шонин Макгуайър, „Свободата да бъда там, където искам“ от Райнхолд Меснер, „Кой управлява света“ от Ноам Чомски и „Спринт към победата“ от Джо Фостър.

Велин Манов

Подобни публикации